Advies

Bij Cult of the New geven we graag advies!

Geen idee welk spel goed bij jou past? Vul onderstaand formulier in, dan komen we snel bij je terug met passende opties voor een nieuw spel in je collectie of een passend cadeau voor dat jarige nichtje!

Geselecteerde waarde: 0
Soms wil je (0) een variatie op een spel wat je goed vindt en soms ben je op zoek naar (10) een spel wat totaal anders is.

Wat is het beste bordspel?

Die vraag is natuurlijk niet te beantwoorden met een lijstje van spellen, omdat ieders smaak anders is. Het is belangrijk om te weten met wat voor soort spellen je 'comfortabel' bent, wil je meer regels, wil je moeilijkere regels, of wil je juist iets luchtigs in een bepaald thema.

Het ligt natuurlijk ook aan de spelers waarmee je speelt. Wil je in je eentje spelen? Wil je met een vaste groep van 4 mensen met regelmaat spelen? Of wil je juist met 10 of meer mensen een leuke avond nog leuker maken met een spel?

Volgens boardgamegeek is Gloomhaven (2017) al jaren het 'beste' spel, maar er zijn voldoende mensen die het niets vinden. Het ligt dan ook aan wat er in je straatje past en welk deel van een spel je aanspreekt? Is dat het thema, de mechanic, de looks of hoe de interactie met de andere spelers is .. dat zul je zelf kunnen onderzoeken.

Vul het formulier in en we geven je een passender antwoord op deze vraag.

TOP 5 bordspellen van Cult of the New (op dit moment)

1. ANACHRONY - Uitgever Mindclash Games - Tijdreis Sci-fi thema - Worker placement

2. FOOD CHAIN MAGNATE - Uitgever Splotter Spellen - Fast Food economisch thema - Deck Builder met een twist

3. OATH - door Leder Games - Story Telling Area Control thema - Worker placement legacy-achtig

4. BIOS: MEGAFAUNA - door Sierra Madre Games - Evolutie thema - Tableau building

5. FUNKENSCHLAG / HOOGSPANNING - door 2F spiele / Asmodee - Auction/bidding/markt mechanics

Take me to the webshop!

TOP 5 bordspellen voor kinderen (8 tot12 jaar)

1. MY LITTLE SCYTHE - Stonemaier Games - kinder versie van Scythe waarin taartgevechten en vrienden maken centraal staan

2. ZOMBIE KIDZ EVOLUTION - Asmodee - Sluit cooperatief de deuren van de school voordat de zombies het overnemen

3. DRAGOMINO - Blue Orange - Leg het juiste gebied aan en win een drakenjong

4. SOCK MONSTERS - Cranio Creations - Help de elven om paren te vinden voordat de sokkenmonsters ze afpakken, legacy style

5. BEASTS OF BALANCE - Sensible Object - Stapel de dieren en zie op de tablet wat er daardoor gebeurt in de wereld

Take me to the webshop!
Robbie Wynen
Lees verder
Jean verwelkomt graag nieuwe mensen in de bordspellenhobby, legt de spellen geduldig uit en met hier en daar de juiste dosis humor.

Door die aangename manier van spelen maakt het je zelfs niet meer uit dat je van hem verliest!

René Fuhren
Lees verder
Jean weet als geen ander complexe spelregels op eenvoudige wijze uit te leggen zodat je snel aan een nieuw spel kunt beginnen, super chill!
Anoniem
Lees verder
Het is altijd een feestje om naar een door Jean gehoste boardgamenight te gaan. Er komt altijd wel een leuke reeks boardgames op tafel: van fillers tot heavy boardgames, alles kan!
Anoniem
Lees verder
Wil je iemand die een spel geduldig uitlegt? Die nieuwe spelers met een open hart verwolkomt en een extra sausje humor bij het spelen serveert? Dan moet je bij Jean zijn
Dennis Hoogenboom
Dennis Hoogenboom
Lees verder
Jean zijn voorbereiding en enthousiasme zorgen voor een perfect begin van je avond. Gegarandeerd plezier, zelfs als je niet wint
Previous
Next